Makronky… co k tomu napsat. Vždycky jsem měla k makronkám takový rozpačitý přístup. Nikdy mi moc nechutnaly, tedy kromě čokoládových, které miluju. Připadaly mi moc sladké a ta „marmeláda“ uvnitř se lepila na zuby. Prostě určitě to nebyla láska na první, druhé a ani třetí ochutnání.

Můj syn má moc rád makronky z Lidlu, takže vždy když je francouzský týden, kupujeme minimálně troje balení. Něco jsem použila na dort, ale většinu jsme snědli. Já jsem si schovala čokoládovou, můj muž si zabral citronové a můj syn zase pistáciové. Proč bych tedy měla dělat něco, co se dá koupit a zároveň nám to tak chutná. A vlastně jsem z toho byla fakt vyklepaná.

Jenomže mi přišel email od mojí budoucí nevěsty, že by chtěla dort pro svoji kamarádku na loučení se svbodou, která miluje makronky. V Lidlu zrovna žádné makronky nebyly a brát je odjinud jsem už neměla odvahu, protože minule jsem vzala makronky z jedné cukrárny a jíst se opravdu nedaly.

No nic, výzva přijata. Nebudu mít přece pořád strach z makronek.

Pro tento účel jsem měla doma již nějakou dobu koupenou mandlovou mouku. Po otevření jsem zjistila, že to není mouka, ale spíš sekané mandle, které jsem se snažila prosít. Po hodině prosívání jsem měla cca 50 gramů mandlové mouky. Zbytek jsem se snažila promixovat, namlít, rozdrtit… hrozné to bylo. Po dvou hodinách této šílené činnosti jsem připravila 125 gramů mandlové mouky a jala se dělat makronky.

Makronky jsem pekla podle knížky http://www.sladkebary.cz/kniha. Postup je naprosto úžasně popsaný. Samozřejmě nebyly makronky dokonalé. Některé se mi spojily dohromady, šly hůře odlepit od podložky, ale popravdě jsem to čekala horší.

Každý mi říkal, že na první pokus se makronky vždy povedou, ale pak následují bezesné noci se spoustou vyhozených makronek. Já jsem si na další várku objednala madlovou mouku určenou speciálně na makronky. A můžu říct, že pokus od pokusu jsou makronky hezčí a hezčí, jen k dokonalosti mají ještě daleko.

Náplň do makronek dělám buď z philadephie, másla a ovoce (malin, borůvek, citronu) nebo z karamelu a másla. Do čokoládových makronek dávám čokoládovou ganache.

Od té doby, co peču vlastní makronky, ty z Lidlu vůbec nekupujeme. Kluci je milují a prý jsou nejlepší, jaké kdy jedli. A je pravda, že oni jsou mými největšími kritiky. Asi jsem si je rozmazlila, protože teď jen tak něco sladkého nesní, ke všemu mají nějakou poznámku. U makronek si zatím mlaskají pořád. Vím, že se budu muset ještě hodně učit, ale já to nevzdám a jednou ty makronky budou TOP!

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Makronky 🌸 čokoláda a karamel 🌸 speciální fotka pro @marketacho #macarons #chocolate #caramel #vanilla #photooftheday #homemade #yummy #olomouc #delicious #jsempekla #food #foodporn #instafood #sweet #feedfeed #igerscz #foodpic #dnesjem #instacake #cakestagram #homebaking #vkuchyni

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

 

24.4.2017

Napsat komentář