downlister_2016-10-17_15-24-01Od kamarádky Evči jsem si nechala dovézt velký koš borůvek. Když mě tedy moje kamarádka Verča poprosila, jestli bych jí upekla narozeninové cupcakes do práce, rozhodly jsme se, pro borůvkové cupcakes podle Jemmy.

Tyto cupcakes mají sušenkový základ, na který se naleje vanilkové těsto s citronovou kůrou, které se po upečení naplní borůvkovou kašičkou z propasírovaných vařených borůvek.

Vše šlo dobře, těsto bylo nadýchané, po vychladnutí jsem do těsta udělala otvor, naplnila borůvkami… Pohoda. Když jsem se dala do krému, přišlo mi trošku divné, že je tam tak obrovské množství cukru. Ale budu se přece držet receptu. Takže na 24 cupcakes vyšlo do krému 840 g cukru. Bože! To byla síla… Jeden cupcakes byl schopen zabít asi 183 lidí s cukrovkou.

Cupcakes jsou výborné, těsto vláčné, borůvky mu dodají svěží kyselkavou chuť, a když dám příště k mascarpone do krému tak 1/6 cukru, tak je můžu vřele doporučit.

Jo a kolegové od Verči jsou už několik měsíců nabití jak králičci Duracell.

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Narozeninové borůvkové cupcakes s mascarpone krémem a sušenkovým základem pro @veronika.tomes 💋 #cupcakes #blueberrycupcake #blueberry #cheesecake #macarons #photooftheday #homemade #homemadecake #yummy #olomouc #delicious #jsempekla #food #foodporn #instafood #sweet #feedfeed #igerscz #cupcake #bdaycake #bday #foodpic #dnesjem #instacake #cakestagram #homebaking

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

17.10.2016

Napsat komentář