Začátkem září mě na facebooku kontaktovala nevěsta Eliška, že by ode mne chtěla upéct svatební dort na zimní prosincovou svatbu. Paráda! Zimní svatba bude určitě krásná, romantická. Chvilku jsme si psaly, jakou má Eliška představu, co se jí líbí. Už jsem se začala těšit a skládat si v hlavě celý dort, v tom přišla zpráva, že svatba není v Olomouci nebo někde okolo, ale ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Jejda, to je daleko. Jak tak veliký svatební dort převezou? Protože dorty nepotahuji marcipánem nebo fondánem, nejsou tak pevné a na delší cesty je lepší je skládat na místě. „Eliško, to asi nepůjde.“ Ale kdo už tady nějaký ten příspěvek přečetl, ví, jak to dopadne. Když mi nevěsta slíbila, že dort povezou v prosinci se stáhnutým okýnkem a ve vymrzlém autě, hned jsem si ji napsala do diáře. Budou tedy jen dvě patra a hlavně ho pořádně zpevním.

Když se blížil 3. prosinec, doladily jsem pár věcí a 1. prosince jsem začala na dortu pracovat. Eliška si vybrala přírodní (bez barviva) dort Red Velvet s krémem okolo a extra čokoládový dort s malinami. Nebyly jsme domluveny na konkrétním zdobení čokoládového dortu, tak mě napadlo na něj udělat srdce z malinového rozvaru a moc se mi výsledek líbil.

Když mi obě patra svatebního dortu pěkně ztuhla, přišlo na řadu jeho složení. Dlouho jsem kombinovala, jestli mezi patra dát podložku, to bych zase musela složitě dělat dírky na zpevňovací tyčky… Udělám to jinak. Místo klasicky jedné zpeňovací tyčky, dám více tyček přes celý dort. To by mělo stačit. Dort jsem složila, propíchla a ukončila vrchním korpusem a dala do lednice, kdeměl dort počkat, než ho potřu okolním krémem a upravím.

Když jsem začala uklízet, zbylo na stole nějak moc tyček. OUUUU…. Spodní patro jsem nezpevnila. No snad to nevadí. Nedalo mi to, pořád jsem se na dort dívala a kontrolovala. Po asi desáté kontrole, jsem se rozhodla, že to prostě musím dodělat, jinak bych ho nemohla s čistým svědomím odevzdat k převozu. Naštěstí! Patra jsem rozpojila a už bylo vidět, že spodní patro je malinko přetížené horním patrem. Rychle opravit a zpátky do ledničky.

Na závěr už jen doladit okolo krémem a měla jsem hotovo.

 

Posílala jsem nevěstě pár fotek a v tom jsem si všimla, že mi nevěsta psala, že mají svatbu na Rekovicích. Je to tam moc krásné. Koncem září jsem si udělali malou dovolenou a na Rekovice jsme jeli na večeři. Líbilo se tam nejen nám, ale i Mikulášovi, který se venku pěkně zabavil a pohrál. Úžasně tam vaří a mají tam nejlepší červené víno, jaké jsem kdy pila.

Dorty na místo dojely v pořádku a podle zpráv a fotek od nevěsty, to byl jeden velký mejdan. Děkuji Eliško, že jste si mě vybrala a přeji Vám hodně štěstí a spokojené miminko, ve Vašem případě o tom nepochybuji.


PS: Moc děkuji za krásné fotky od fotografa Martin Faltejsek.

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Momentka ze včerejší svatby s krásnou nevěstou @eliskapetrasova 👰a dortem ode mě 😍 #dort #cake #weddingcake #redvelvet #chocolatecake #mazanedorty #igers #homemade #homemadecake #yummy #olomouc #delicious #food #instalife #photooftheday #instafood #sweet #feedfeed #igerscz #wedding #weddingday #foodpic #dnesjem #instacake #cakestagram #vkuchyni

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

 

 

 

 

 

9.1.2017

Napsat komentář