Asi to vypadá tak, že peču jen a pouze Red Velvet. Ona to není tak úplně pravda, ale když někdo neví, jaký dort by chtěl a zároveň chce něco zajímavého, co jen tak někde nenajde, hned navrhuji tento úžasný dort. Někdy dám více kakaa, odeberu barvivo, nebo změním odstín a hned je dort trošku jiný.

Moje kamarádka Julie, která má bezlepkovou dietu, mě poprosila, abych upekla veliký narozeninový dort pro její babičku. Pořád jsem přemýšlela, jak to udělat, aby byl dort pořád stejně dobrý a zároveň bez lepku. downlister_2016-11-14_18-19-11
Četla jsem si spoustu rad a článků, ale všude se opakovalo to samé, bezlepkové těsto je úplně jiné než klasické těsto, drobí se, je křehké… Bála jsem se, hned  vrhnout na tak veliký bezlepkový dort. Jednak proto, že jsem neměla čas dort vyzkoušet a tím pádem ručit za chuť, no a také jsem si nebyla jistá, že by držela dvě patra nad sebou.

Nakonec jsme se domluvily na klasickém Red Velvetu politém karamelem a se spoustou ořechů. Ořechy na dort si vždy upeču v troubě cca 10 minut na 160 °C. Ořechy touto přípravou jsou výborné a křupavé. Velkou parádu mi na dortu dělají červené vlašské ořechy, které moc lidí nezná a hodně lidí se ptá, jakým způsobem je barvím.

Každopádně dort měl i s lepkem veliký úspěch a babička prý byla nadšená. A to je nejdůležitější!

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Dort na včerejší oslavu narozenin 🎈Red Velvet s karamelem a ořechy 🤘 #dort #cake #autumn #redvelvet #redvelvetcake #photooftheday #homemade #homemadecake #yummy #olomouc #delicious #jsempekla #food #foodporn #instafood #sweet #feedfeed #igerscz #bdaycake #bday #foodpic #dnesjem #instacake #cakestagram #homebaking #vkuchyni

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

14.11.2016

Napsat komentář