Receptů na dýňovou polévku je spousta. Tento recept je čistě z dýně, másla a cibule. Je to rychlá, jednoduchá polévka, kde vynikne výborná chuť dýně hokkaido.

Dýňová polévka:

∴ 1 dýně hokkaido
∴ 2 PL másla
∴ 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
∴ 1 velký stroužek česneku, drcený
∴ zakysaná smetana
∴ sůl, čerstvě mletý pepř
∴ pár kapek olivového oleje, tymián

downlister_2016-10-14_16-45-40Ve větším hrnci zpěníme na másle cibulku. Dýni rozčtvrtíme, vybereme měkkou část se semínky a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce a zalejeme vroucím zeleninovým vývarem nebo vodou, ať je veškerá dýně ponořená. Osolíme a vaříme, až dýně změkne.

K uvařené dýni přidáme drcený stroužek česneku, rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Servírujeme s lžičkou zakysané smetany, pár kapkami olivového oleje a tymiánem.

Míša❤️

 

14.10.2016

Napsat komentář