Panna cotta je opravdu rychlý a vděčný dezert. Jediná její nevýhoda je, že musí pár hodin, nejlépe do druhého dne, tuhnout. Čokoládovou panna cottu jsem se rozhodla dělat, když se mi večer nahlásila návštěva a já věděla, že druhý den nebude čas nic tvořit a už jsem neměla večer sílu nic péct. Tak jdeme na to!

Čokoládová panna cotta:img_2264

∴ 500 ml smetany ke šlehání, min 33%
∴ 5o g cukru krupice
∴ 3 plátky želatiny
∴ 100 g tmavé čokolády, min 60%

Višnový přeliv:

∴ 6 PL višňového kompotu, včetně šťávy
∴ 1 PL cukru krupice
∴ 1/2 PL citronové šťávy
∴ 1 ČL višňového likéru
∴ 1 ČL kukuřičného škrobu

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu s cukrem dáme do kastrůlku a zahřejeme. Do teplé smetany nalámeme čokoládu a za stálého míchání zahříváme k bodu varu. Odstavíme z plotýnky a přidáme vyždímanou želatinu, kterou rozmícháme ve čokoládové směsi. Nalejeme do skleniček, které dáme do ledničky minimálně na 6 hodin ztuhnout.

Druhý den si připravíme višňový přeliv. Vše dáme do rendlíku, promícháme a necháme 2 minutky provařit, až se kolem višní vytvoří sirupová omáčka. Necháme chvilku zchladnout a nalejeme na ztuhlou panna cottu.

Můžeme dozdobit drcenými pusinkami.

Míša❤️

17.10.2016

Napsat komentář