Vanilkový dort s krémem z bílé čokolády, který jsem pekla Jáchymovi k prvním narozeninám mě nijak neoslnil, ale to bych nebyla já, abych se nesnažila vymyslet něco mnohem lepšího. Bílou čokoládu jsem tedy zavrhla, ale proč to tedy tak moc kombinovat, v jednoduchosti je krása.

Upekla jsem lehký voňavý vanilkový korpus, přidala krém z mascarpone, tvarohu a šlehačky. No a aby toho nebylo málo a dort dostal trošku šmrnc, prolila jsem korpusy směsí z lesních plodů, které jsem potom přidala i na krém.

Vzniklo něco božského. Tento dort je lehký, nadýchaný, není přeslazený. Ideální dort pro děti či milovníky „zdravé“ výživy, ale určitě si pochutnají i ti, kteří na nějaké diety netrpí.

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Lehký vanilkový dortík s tvarohovomascarpone krémem a spoustou lesního ovoce uvnitř na 50. výročí svatby 👵🏻👴🏻 #dort #cake #vanilla #forest #fruit #caramel #photooftheday #anniversary #homemade #homemadecake #yummy #olomouc #delicious #jsempekla #food #foodporn #instafood #sweet #feedfeed #igerscz #foodpic #dnesjem #bday #bdaycake #instacake #cakestagram #homebaking #vkuchyni

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

16.11.2017

Comments

Dobry den, moc obdivuji Vase dorty. Taky pecu, ale jen pro rodinu . Chtela bych poprosit o radu.Nemohu prijit na to jakym kremem mam potahnout dort,aby byl bily a hladky. Potahuji kremem z bile cokolady, ale je hruby a zluty. Moc dekuji

Dobrý den, moc děkuji za pochvalu. Já krémuji dort pokaždé jiným krémem. Co dort, to speciální krém. Ale nejjednodušší je krém z másla a mascarpone. Jedno máslo vyšlehám s 100g cukru a přidám postupně tři mascarpone. Vše pokojové teploty. Jakmile je krém vyšlehaný, potřu jím dort. Tato dávka vystačí cca na dva dorty. Míša

Napsat komentář