Každý, kdo peče kváskový chleba, ví, že udělat takový chleba trvá minimálně 2 dny. Když si zapomenu  chleba připravit a máme chuť na nějakou „chlebovou“ večeři, udělám tento chlebíček. Je v něm spousta oliv, šunky a ementálu. Občas přidám rajčata, sekaný česnek, ale vlastně tam můžete dát všechno, na co máte chuť. Jeho příprava je opravdu jednoduchá a rychlá, tedy kromě samotného pečení, které trvá cca jednu hodinu.

Tymiánový chlebíček

∴ 250 g hladké mouky
∴ 1 kypřící prášek do pečiva
∴ 100 ml polotučného mléka
∴ 160 g másla, rozpuštěného
∴ 2 PL dijonské hořčice
∴ 4 velká vejce
∴ velká hrst lístečků tymiánu
∴ cca 20 zelených oliv, nakrájených
∴ 150 g šunky, na kostičky
∴ 150 g ementálu, na kostičky

downlister_2016-10-18_17-40-24Rozpálíme troubu na 175°C. Ve větší míse smícháme mouku s kypřícím práškem, přilejeme mléko, rozpuštěné máslo, hořčici, vejce a pečlivě promícháme.

Přidáme tymián, olivy, šunku a ementál, vše znovu promícháme a dáme do vymazené chlebíčkové formy, kterou si vyložíme pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu, dokud špejle zapíchnutá doprostřed chlebíčku není po vytažení suchá.

Necháme vychladnout a pochutnáváme si.

Míša❤️

 

 

18.10.2016

Napsat komentář