Asi před rokem jsem objevila kouzlo tarhoni. Je to výborná šťavnatá těstovina, kterou jsme prakticky vyměnili za kuskus. Používám tarhoňu nejen jako přílohu, ale i místo nudlí do polévky, což má u nás veliký úspěch a starší syn se vždycky na „kuličkovou“ polévku těší. Jednou jsme se chystali grilovat krevety, ale kromě chleba (no uznejte, Šumava ke krevetám…) jsme toho doma moc neměli. Takže nápad byl na světě.

Svěží tarhoňový salát:

∴ 250 g tarhoni
∴ 10-15 ks sušených rajčat v oleji, nakrájených na kousky
∴ pár kapar z nálevu od rajčat, přepůlených
∴ 2 hrsti čerstvé rukoly, nasekané
∴ 1 ČL kokosového oleje
∴ šťáva z 1 limetky
∴ sůl, čerstvě mletý pepř, chilli

downlister_2016-10-02_09-26-00Tarhoňu uvaříme dle postupu na obalu. Scedíme a necháme ji vychladnout. Jakmile uvařená tarhoňa zchládne, přesypeme ji do mísy a přidáme lžičku kokosového oleje, limetkovou šťávu, sůl, pepř, nakrájenou rukolu, na kousky nakrájená sušená rajčata, přepůlené kapary a podle chuti chilli.

Necháme chvilku odležet a podáváme s krevetami, které pár minut ogrilujeme na rozpáleném grilu.

Opravdu jednoduché, rychlé a výborné!

Míša❤️

2.10.2016

Napsat komentář