Posledních pár dnů ulítávám na chilli. Začalo to, když jsem šla na Pho bo a dala jsem si tam obrovskou dávku nasekaných chilli papriček. Ze začátku jsem si myslela, že shořím, ale pak jsem tomu přišla na chuť a asi jsem si vypálila nějakou část chuťových buněk, takže momentálně je chilli jedno z mých nejoblíbenějších přísad.

Od podzimu do jara je moje nejčastější večeří polévka. Dnes je na jídelníčku rukolová polévka s chilli, kozím sýrem a para ořechy:

∴ 1 jarní cibulka
∴ 2 větší brambory
∴ 1 větší petržel
∴ 1 PL másla
∴ sůl
∴ 0,75 ml vroucí vody
∴ 125 g rukoly
∴ 2 hrsti para ořechů, nasekané
∴ čerstvý kozí sýr∴ chilli ( v mém případě plátky)

Jarní cibulku rozpůlíme tak, že oddělíme bílou a zelenou část. Bílou část nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme, petržel očistíme a vše nakrájíme na kostky. Ve středně velkém hrnci zpěníme máslo, přidáme nakrájenou bílou část jarní cibulky a minutku opékáme.
Poté přidáme brambory s petželí, promícháme a zalejeme vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem. Osolíme a necháme vařit do změknutí zeleniny.

Jakmile je zelenina měkká, vymixujeme polévku tyčovým mixérem do hladka a odstavíme z plamene. Přidáme 100 g rukoly a opět vymixujeme.

Na talíři ozdobíme rukolou, nasekanou zelenou částí jarní cibulky, para ořechy, kousky kozího sýru a spoustou chilli, ať to má říz.

Míša❤️

 

20.2.2017

Napsat komentář