Peču, peču, peču… ale tak jak to bývá, kovářova kobyla chodí bosa. Doma toho sladkého moc nemáme. Když dnes přijela kamarádka, která miluje Raffaello, dostala jsem parádní nápad, co si uděláme ke kávě. Byla to rychlovka, co můj dům dal a jí, dětem i mému muži to moc chutnalo. Toto množství vystačí na 3 skleničky.
Kokosový dezert s mandlovou vůní:
∴ 2 dcl polotučného mléka + 1 PL na polevu
∴ 2 PL strouhaného kokosu
∴ 1 ČL cukru moučka
∴ 2 ČL kukuřičného škrobu
∴ 125 g mascarpone
∴ 1 PL amaretta
∴ 6 cukrářských piškotů
∴ hrst nasekaných mandlí
∴ 40 g bílé čokolády
Do rendlíku dáme mléko, kokos, cukr a kukuřičný škrob. Přivedeme k varu a provaříme cca 2 minuty. Necháme vychladnout, přidáme amaretto, mascarpone a vymícháme. Do každé skleničky rozdrobíme 2 cukrářské piškoty a na ně rozdělíme kokosovou směs.
Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu s mlékem. Rozdělíme do skleniček na kokosovou směs. Posypeme nasekanými mandlemi a dáme do ledničky ztuhnout.
Je to jednoduché a pokud máte rádi kokos, tak tento dezert určitě stojí za vyzkoušení.
Napsat komentář