downlister_2016-10-07_13-54-57Můj manžel nemá rád tepelně zpracovaná jablka, což je někdy celkem problém, protože každý rok dostáváme plnou bednu jablek od mých rodičů. Štrůdl u nás tedy moc nefrčí, ale když udělám Tarte Tatin s karamelovou zmrzlinou, udělá vyjimku a dá si i on. Je vynikající, ale ta spousta másla… V zájmu zachování velikosti oblečení ho nemůžeme jíst pořád.

Zkusila jsem tedy udělat základní bílé cupcakes těsto a do něj jsem v karamelu opekla jablka a přidala mletou skořici. Už podle vůně, která se linula z trouby, bylo jasné, že to bude výborné. To by chtělo karamelový krém! Udělala jsem klasický karamel, ale v tom nastal problém. Když karamel ztuhne, tak ho v másle nerozmíchám. Samozřejmě mi to došlo, až jsem to spojila! Vyhodit to přece nemůžu. Tak jsem to zkusila rozpustit všechno. Nechala ztuhnout v ledničce a pořádně vyšlehala. Přes počáteční obavy, vznikl krásně nadýchaný karamelový krém. Ozdobila jsem jím cupcakes a posypala skořicí. Od té doby jsou tyto cupcakes taková podzimní klasika na různé příležitosti.

Míša❤️

 

View this post on Instagram

Cupcakes s karamelizovanými jablky a karamelovým krémem se skořicí. Pekly se mi včera s těžkým srdcem… na poslední rozloučení s mojí babičkou 👼🏻 #cupcake #cupcakes #caramel #caramelizedapples #cinnamon #caramelcream #olomouc #homemade #cake #homemadecake # #dnesjem #food #igers #instafood #instalife #yummy #instacake #cream #foodpic #igerscz

A post shared by Michaela Hronová (@hromisha) on

7.10.2016

Napsat komentář