Přijde to jenom mně, nebo trvá sezona cuket asi 4 měsíce? Ze začátku nadšeně cukety grilujeme, pečeme s mletým masem, děláme buchty, polévku… Ale když jsem dostala v jednom týdnu asi desátou cuketu, už jsem nevěděla co s ní. Byla jsem sama doma a měla jsem v plánu si udělat večer s vínem, salátem a rozečtenou knížkou. Tak proč ne cuketu za syrova.
Cuketový salát s mákem:
∴ 2 menší cukety
∴ 3 PL panenského olivového oleje
∴ 1 PL limetové šťávy
∴ 1 PL medu, nejlépe lesního
∴ 2 ČL nemletého máku
∴ drcený stroužek česneku
∴ hrst drceného konopného semínka
∴ hrst pečené cibulky (například z Ikea, Lidl)
∴ sůl, čerstvě mletý pepř
Cukety nastrouháme na hrubší straně struhadla. Pokapeme olivovým olejem, limetovou šťávou, medem, posypeme mákem, drceným česnekem a drceným konopným semínkem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Promíchaný salát ještě posypeme pečenou cibulkou a nenecháváme odležet. Nejen proto, že je salát opravdu výborný, ale brzy začne cuketa pouštět vodu.
Podáváme nejlépe s vínem a rozečtenou knížkou.
Míša❤️
Napsat komentář